dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

Jaja po chińsku

         

 

     

 

         

 

  • 8 jaj ugotowanych na twardo,
  • 5—6 szt. suszonych grzybów,
  • natka pietruszki,
  • 2 łyżki oliwy,
 
  • 5 łyżek ketchupu,
  • 2 łyżki musztardy,
  • sól, pieprz
  • curry, gałka muszkatołowa
       
 
  1. Ugotowane jaja przekroić na pół, wyjąć żółtka.

  2. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, zemleć lub posiekać drobno razem z żółtkami, połączyć z drobno pokrojoną natką pietruszki, doprawić.

  3. Potem napełnić białka, ułożyć w naczyniu, polać doprawioną oliwą wymieszaną z ketchupem i musztardą, chwilę poddusić, doprawić.

  4. Podawać z ziemniakami, z ryżem, kluskami oraz warzywami.