dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

 

Kotlety mielone z baraniny lub jagnięciny z sosem cebulowym

         

 

     
  • ½ kg mięsa z kością (łopatka)
  • 6 dkg tłuszczu
  • 5 dkg czerstwej bułki
  • 3 dkg cebuli
  • 1 jajo
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 5 dkg tartej bułki
 
Sos cebulowy – rumiany:
  • 8 dkg cebuli
  • cukier, sól
  • 4 dkg tłuszczu
  • 3 dkg mąki
  • ocet
     
   Przyrządzić kotlety mielone z baraniny według przepisu „Kotlety cielęce mielone”. Sporządzić sos cebulowy.
 
   Usmażone kotlety ułożyć wieńcem na okrągłym półmisku, do środka wlać sos cebulowy. Podawać z ziemniakami z wody i surówką z warzyw.