dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

 

Kotlety ze świeżych grzybów

 
     
 
  • 1 kg świeżych grzybów
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
  • tłuszcz do smażenia
     
              
     
  1. Oczyszczone, dobrze umyte grzyby bardzo drobno posiekać.

  2. Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę.

  3. Grzyby i cebulę wymieszać i wysypać na roztopione na patelni masło. Posolić, posypać pieprzem – do smaku.

  4. Udusić pod przykryciem do miękkości.
 
  1. Zdjąć z ognia i wystudzić.

  2. Do zimnej masy dodać dwa całe jaja i dwie łyżki tartej bułki. Wymieszać.

  3. Formować małe kotleciki i smażyć je na gorącym tłuszczu.

  4. Podawać z surówkami z jarzyn.