dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

Naleśniki z grzybami II

         

 

     

 

         

 

     
Ciasto:
  • 20 dkg mąki,
  • 200 ml mleka,
  • 200 ml wody,
  • 3 jaja,
  • 2—3 dkg słoniny,
  • sól do smaku,
 
Nadzienie:
  • ½ kg świeżych grzybów,
  • 8 dkg cebuli,
  • 3 dkg tłuszczu,
  • 2 dkg tartej bułki,
  • natka pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku,
  • tłuszcz do smażenia,
    
 
Grzyby dokładnie oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, włożyć grzyby i dusić do miękkości. Następnie połączyć z tartą bułką i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.
 
 
Dalej przygotować jak (naleśniki z jajami).