Potrawy z ryb
Potrawy z ryb |
|
|
|
|
|
|
Jakiekolwiek zaniedbanie w tym zakresie grozi poważnymi, nawet śmiertelnymi zatruciami pokarmowymi.
|
|
Śledzie solone: |
||
|
|
- Obróbka ryb
- Potrawy rybne gotowane
- Przepisy pomocnicze
- bigos z karpia, dorsza, suma lub lina
- karasie smażone zapiekane
- karasie smażone ze śmietaną
- karp pieczony z kapustą
- karp smażony panierowany (wigilijny)
- karp w czerwonym winie
- karp w pomidorach
- karp wigilijny w galarecie
- karp z brytfanny
- karp z pieczarkami
- pasta z ryb wędzonych
- pstrąg pieczony z migdałami
- pstrąg smażony
- rolmopsy
- ryba po grecku
- ryba smażona panierowana (dorsz, karmazyn, karp, sandacz, szczupak, leszcz)
- ryba z rusztu
- sola nadziewana krewetkami i pieczarkami
- sola w białym winie
- zapiekanka z ryby
- łosoś z rusztu
- śledzie Reginy
- śledzie marynowane w sosie musztardowym
- śledzie po żydowsku
- śledzie w ostrym sosie
- śledzie w sosie curry
- śledź po węgiersku
- śledź pod pierzynką
- śledź w śmietanie
- świąteczne rolmopsy w oliwie