dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

Zrazy mielone z nadzieniem z grzybów

         

 

     

 

         

 

składniki:
 
nadzienie:
  • ¼ kg chudego mięsa wieprzowego z kością (łopatka)
  • ¼ kg cielęciny z kością (łopatka)
  • 5 dkg czerstwej bułki
  • ⅛ l mleka
  • 1 jajo
  • 3–4 dkg mąki
  • sól
  • 3 dkg tłuszczu
  • ⅛ l śmietany
 
  • 5 dkg czerstwej bułki
  • ⅛ l mleka
  • 2 dkg suszonych grzybów
  • 5 dkg cebuli
  • 3 dkg tłuszczu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka siekanego koperku i pietruszki
     
      
 
Przyrządzić według przepisu „Zrazy cielęce mielone z nadzieniem z grzybów”.