dobry przepis = niebo w gębie

Get Adobe Flash player

 

Zrazy wołowe zawijane

z ogórkiem i słoniną

 
     
 składniki:
  • 60 dkg wołowiny bez kości (zrazowa, krzyżowa, skrzydło)
  • 4 dkg tłuszczu
  • 3 – 3 dkg mąki
  • 6 dkg słoniny
  • 10 dkg kiszonego ogórka
  • 3 dkg musztardy
  • pieprz, sól
  • ⅛ l śmietany
     
               
     
   Przyrządzić według przepisu „Zrazy wołowe zawijane z musztardą”. Ogórek kiszony obrać. Słoninę i ogórek pokroić w paski długości 7 cm, grubości 1 cm.
 
   Płaty mięsa pobić, posmarować musztardą, nakładać po 2 – 3 paski ogórka i słoniny, zawijać, dalej postępować według przepisu „Zrazy wołowe zawijane z musztardą”.